Hoi allemaal. Volgende maand is het zo ver, de vakantie waar ik elk jaar weer opnieuw naar uitkijk: zomervakantie naar Italië. Vorig jaar was ik er met mijn ouders en zat Jorn in Japan, maar dit jaar gaan we eindelijk weer samen twee weekjes kamperen aan het geliefde Gardameer. We hebben heel veel plannen voor die twee weken en die deel ik vandaag maar wat graag in mijn bucketlist voor Italië. Lees je gezellig mee?

Jorn ik komen allebei al jaren aan het Gardameer (ik zelfs bijna elk jaar, love it there!). We hebben dan ook heel veel dingen al wel gedaan en gaan een heleboel dezelfde dingen doen als andere jaren. Maar dat maakt het natuurlijk niet minder leuk! Bovendien willen we dit jaar ook wat nieuwe dingen gaan doen. Laten we dus snel naar de bucketlist gaan!

Naar het meest romantische stadje bij het Gardameer

Vorig jaar ben ik met mijn ouders voor het eerst in dit stadje met de naam Borghetto geweest: het meest romantische stadje bij het Gardameer. Daar moet ik natuurlijk ook met Jorn naartoe, want vorig jaar moest ik hem daar missen. Het is er niet zo heel groot, maar het ligt wel aan een rivier, heeft superschattige huisjes en wat kleine straatjes. Gewoon leuk om eens heen te gaan!

Shoppen op de markt

Wat ik ook elke keer weer doe, is naar de markt om te winkelen. Als ik met mijn ouders ben, dan lopen mama en ik vaak gezellig samen. Dat willen Jorn en ik misschien ook gaan doen. Of we kijken of we een fiets kunnen huren, want parkeren tijdens de markt is altijd een drama. Ik vind het altijd leuk om lekker rond te struinen en alle kraampjes (waar ze negen van de tien keer allemaal dezelfde dingen voor dezelfde prijs verkopen) te bekijken en bijvoorbeeld toffe items te scoren voor weinig geld. Zo kocht ik vorig jaar een culotte met bloemenprint voor 5 euro en ik draag hem nog steeds met veel liefde.

Bezoekje aan al mijn favoriete stadjes

En daarmee bedoel ik plaatsjes als Lazise, Sirmione, Garda en Bardolino. De sfeer in de stadjes is altijd heel erg gezellig en natuurlijk kun je er – zoals in bijna heel Italië – heel erg lekker eten. Meestal gaan we dan ook ‘s avonds naar deze plaatsjes, eten er wat en gaan dan een rondje wandelen. Nu al zin in!

Never seen before: Bologna

Op minder dan twee uur rijden van onze camping ligt de stad Bologna. Daar zijn wij allebei nog nooit geweest, maar van meerdere kanten hebben we ontzettend goede verhalen gehoord over deze oude stad. Daarom willen we er dit jaar een dagje heen rijden en lekker de toerist uithangen. Een rondje door het oude centrum, een bezoekje aan de oudste universiteit van Europa en een enorme klim op de Torri degli Asinelli. Hopelijk kunnen we dat allemaal in slechts één dagje proppen.

Meer ontdekken van Verona

Naar Verona zijn we allebei al vaker geweest, maar verder dan de Arena, de winkelstraat en het balkon van Romeo en Julia komen we vaak niet. Daarom lijkt het mij dit jaar leuk om wat meer tijd in de stad te besteden en wat meer andere dingen te ontdekken. Zo kun je bij de Arena naar binnen en ook hier heb je torens om te beklimmen voor een prachtig uitzicht over de stad. Ik heb zin om meer te ontdekken!

Outlet-shoppen!

Wij zouden Jorn en Joyce niet zijn als we niet ook een bezoekje brengen aan ons favoriete outletcenter: Francia Corta Outlet Village. Het is altijd maar de vraag of ze leuke dingen hebben (vorig jaar viel het best tegen namelijk), maar we willen uiteraard wel een kijkje nemen. Hier vind je winkels als Levi’s, Adidas en Calvin Klein, maar er zit ook een HEULE grote Kiko (met een outletgedeelte – score!). Ik denk dat ik mijn centjes wel gedag kan zeggen.

Pizza eten bij de wereldkampioen

Deze verdient gewoon een apart plekje in het bucketlist-rijtje hoor. Het maakt me ook niet uit of hij dit jaar wel of geen wereldkampioen is geworden, de pizza’s bij deze pizzeria zijn gewoon verrukkelijk. Ik begin al helemaal te watertanden bij het idee van de overheerlijke bodem, verse tomatensaus en verse ingrediënten. Jup, wij brengen ten minste één keer een bezoekje aan deze pizzeria.

Keihard gillen in Gardaland

Jorn en ik zijn echt gek op achtbanen en daarom hebben we ook allebei alweer superveel zin om naar Gardaland te gaan. Vorig jaar was ik er met mijn broertje en waren we al best vroeg weer thuis. Een entreeticket is alleen niet heel goedkoop, maar we zijn erachter gekomen dat je een seizoensabonnement er al uit hebt wanneer je anderhalve dag zou gaan. En aangezien onze camping er heel dichtbij zit, denken we dat we wel een seizoenskaart nemen en meer dan één keer de longen uit ons lijf gaan gillen.

Nu ik dit allemaal zo op een rijtje heb gezet, kan ik helemaal niet meer wachten om naar Italië te gaan. Maar ik moet toch nog even geduld hebben. Het lijkt me in elk geval heel erg leuk om veel foto’s te maken, zodat ik achteraf nog lekker veel met jullie kan delen. En wie weet maak ik dit jaar wel vakantievlogs!

Ben jij al eens in Bologna geweest?