Hii. Op zondag 29 juli zijn Jorn en ik teruggekomen van twee heerlijke weken vakantie aan het Gardameer in Italië. Vandaag is het eindelijk tijd voor een eerste reisverslag, namelijk van onze eerste week. Kijk je gezellig mee naar al onze activiteiten?

Zondag was onze eerste dag. Of eigenlijk: zondag was de dag dat we die kant op reden. Na een lange reis kwamen we rond half 7 eindelijk aan op de camping en konden we ons aanmelden. We verbleven in de caravan van Jorn zijn ouders op de Eurocamping en zij waren al zo lief geweest om wat boodschappen achter te laten, zoals drinken. Scheelde weer. We gingen ons even lekker opfrissen en daarna een pizzaatje eten met uitzicht op het Gardameer.

Daarna wandelden we een stukje om uit te buiken en moest er uiteraard een foto gemaakt worden dat we er waren. Ik plaatste hem uiteindelijk pas de volgende dag, maar dat geeft niet.

We hadden op onze eerste avond het goede idee om gin tonics te bestellen, maar omdat we allebei zo bizar moe waren van de reis, voelden we hem allebei behoorlijk. En ik drink al bijna nooit. Ach, sliep ik tenminste goed. En ze waren erg lekker!

Maandag deden we lekker rustig aan, was het weer helaas wat minder en deden we nog wat extra boodschapjes. Dinsdag daarentegen stonden we al in Gardaland. Een seizoensabonnement kostte ‘slechts’ 50 euro (voor onbeperkte toegang tussen maart en november), waar een gewone ticket 34 euro was (voor één keer). Omdat we dus een abonnement besloten te nemen, moesten we wel op tijd ons eerste bezoekje doen, anders konden we er niet optimaal gebruik van maken. We namen als lunch, heel slecht, een burger met patat.

Look at that view! Vanuit een soort ‘ufo’ in Gardaland genomen. Het was een heerlijke dag!

Omdat we dus een abonnement hadden genomen, besloten we ook gewoon op tijd weer terug te gaan. Zo konden we in de avond naar Bardolino om een hapje te eten. En foto’s te maken. Binnenkort laat ik nog wat meer foto’s van mijn vakantie-outfits zien en vertel ik erbij wat ik draag. Dus, stay tuned.

Stilzitten hebben we weinig gedaan deze vakantie, want woensdags gingen we al naar Franciacorta outletvillage. Natuurlijk begonnen we de shopdag met een kopje koffie.

Die locatie was echt zo fotogeniek dat ik meerdere foto’s nam, haha. Of nou ja. Jorn maakte de foto’s. Ik genoot van mijn koffie (deze foto is dan ook helemaaaal niet geforceerd hoor met de melksnor. Echt niet ;p).

We slaagden allebei erg goed in de outlet en dat moest natuurlijk ook worden vastgelegd voor the gram.

Hier alvast een sneak peek van een item uit de outlet. Overigens komen er snel twee shoplogs (!) online op mijn YouTube-kanaal. Dus mocht je die niet willen missen, abonneer je dan alvast – klik.

In de avond reden we naar Garda voor een pizza van de wereldkampioen. Het restaurant heet La Conchiglia en ligt net buiten het centrum (dus wat verder van alle andere terrasjes aan het water). Afgelopen jaar was de eigenaar weer Olympisch Kampioen. Dat proefden we ook wel: de pizza (Tonno) was weer heerlijk!

We liepen nog een klein rondje door het stadje en reden daarna weer naar de camping. Daar besloten we weer aan het Gardameer een drankje te doen. Jorn bestelde een cocktail (geen idee meer welke) en ik besloot eens te gaan voor een Aperol Spritz. Dat wordt zo vaak gedronken in Italië en ik vond het er altijd superlekker uitzien. Nou, gelukkig was hij dat ook!

Donderdag hielden we wel lekker een rustdagje en bleven we overdag op en bij de camping. Wel maakten we een kleine wandeling langs de pier.

Eenmaal terug bij de caravan zette ik mijn aankopen en die van Jorn op de foto om naar mama te sturen. Jorn kocht in de outlet drie paar schoenen. Drie. Maar wel allemaal mooi en tof. En voor hele goede prijsjes!

In de middag besloot Jorn een stukje te gaan wielrennen, dus ik ging op het ligbedje voor de caravan liggen en aan mijn tan werken. Met de &C erbij. Heerlijk!

In de avond reden we naar Lazise om een hapje te eten. Jorn is een heuse instahubby (oké, eigenlijk boyfriend maar dat klinkt minder leuk) geworden. Hij spotte deze bloemen voor een foto voor Instagram! Dat had hij overigens wel vaker deze vakantie.

We namen plaats bij een restaurantje waar ik ook vaak met mijn ouders kwam, omdat ik zin had in pasta en ik wist dat ze daar superlekkere pasta’s hadden. Pasta met zalm om precies te zijn. Jammie!

De volgende dag gingen we naar Bologna. Het was zo’n twee uurtjes rijden en hoewel het niet het plan was om te gaan shoppen, wist ik al in dé winkelstraat van Bologna te slagen voor mooie dingen bij Oysho. Ik keur het goed, omdat deze winkel niet in Nederland zit.

Ook kon ik het niet laten om de Pandora in te lopen, omdat ik wist dat ze nieuwe collectie hadden. En die collectie bevat zowel een pizza- als een pastacharm. HOE LEUK! Ik kom al sinds ik klein ben in Italië en daarom nam ik ze allebei mee. I love Italy!

Daarna gingen we écht de toerist uithangen en kochten we kaartjes voor de Torri degli Asinelli. Hier hadden we een prachtig uitzicht over de stad. Zo mooi! Binnenkort komt er nog een apart artikeltje over Bologna online en vertel ik jullie wat meer in detail wat we hebben gedaan etc.

Ook dit soort kleine straatjes/watertjes zijn superschattig. Ik houd echt van Italië.

Ik nam vervolgens ook nog een souvenir mee uit Bologna. Halverwege de dag kwamen we erachter dat we de zonnebrand in de auto hadden gelaten (die stond niet bepaald dichtbij. Heel handig van ons). Ineens kreeg ik hele warme benen en toen ik keek, zag ik allemaal vlekjes. Ik denk dat het een zonneallergie was, omdat de volle zon op mijn benen stond en ik geen warmte kwijt kon, omdat ik dichte schoenen aan had. Dit valt overigens nog mee.

Dit is hoe mijn linkerbeen er de volgende dag uitzag. Deze was gaan jeuken en ik had er per ongeluk aan gekrabt. Daardoor waren er flinke bloeduitstortingen zichtbaar. Dat werd even een paar dagen voorzichtig doen in de zon. Overigens had ik verder weinig last ervan. Het is meer dat het er gewoon echt niet smakelijk uitzag en dat ik mensen ernaar zag kijken. Ik kon er niks aan doen, mensen.

Maar we blijven lachen! Gelukkig was het weer zaterdags iets minder goed (wel warm, maar bewolkt en uiteindelijk ook wat regen) en hadden we al besloten naar een overdekt shopping center te rijden. Maar eerst nog even naar het kleine marktje in Pacengo (beneden bij onze camping), een kopje koffie drinken en een fotootje maken (met Jorn z’n iPhone 8 Plus – I NEED THAT CAMERA).

Na het shoppen klaarde het weer een beetje op en gingen we nog een klein rondje wandelen. Dit leuke straatje hadden we al vaker doorheen gelopen, maar het was weer Jorn zijn instahubby-kunst om er een fotoplekje in te zien. Superleuk!

We aten op de camping en gingen daarna weer een drankje doen. Jorn nam deze keer een rood wijntje en ik ging weer voor een Aperol Spritz. Ik heb nog nooit ‘zoveel’ alcohol op als deze vakantie. En dit was nog niks vergeleken andere mensen soms, haha. Maar het was lekker en had er gewoon soms even zin in!

En dat was dan alweer het einde van onze eerste week. Week twee en alle andere artikelen zullen snel volgen!

Ben jij weleens in Italië geweest? Zo ja, waar?