Hiii. Voorlopig heb ik nog geen genoeg van allerlei terugblikken op de vakantie! Vandaag is het namelijk alweer tijd voor het weekverslag van de tweede week aan het Gardameer. We gingen weer lekker veel op stap, zoals een ochtendje naar Borghetto en Verona en een dagje Gardaland. Kijk je weer gezellig mee?

Zondag hielden we overdag lekker een rustig dagje na zoveel inspanning van de vorige week. We dronken uiteraard weer lekker koffie op het terras aan het Gardameer.

In de avond besloten we weer gebruik te maken van ons seizoensabonnement van Gardaland. We waren er net voor 18:00u en het was echt helemaal niet druk in het park! Bovendien was het met de temperatuur veel beter uit te houden dan op een warme dag, omdat het ‘s avonds toch ook wel wat afkoelt. En de achtbanen zijn ook supervet als het donkerder wordt!

Op de terugweg naar de camping spotte ik een kitten. ZO LEUK. Ik heb daar echt even gestaan en hoopte dat hij naar me toe zou komen, maar helaas. Hij bleef lekker zitten op zijn plek achter het hek, maar hield ons wel goed in de gaten. POEPIE.

De volgende dag waren we alweer vroeg uit de veren, want we hadden besloten om naar de markt in Peschiera te gaan. Dat is altijd veel makkelijker wandelend te doen dan dat je met de auto in de file komt te staan. We waren ongeveer drie kwartier onderweg, moesten toen zoeken naar een bank om geld te pinnen (die nergens te bekennen waren) en daarna liepen we een rondje. We eindigden het rondje met een overheerlijk ijsje!

Look how pretty! Ik vind stiekem Peschiera het minst gezellige stadje waar we komen, maar dit vind ik wel echt prachtig. Het water, de gekleurde huisjes, de bootjes en de leuke bloemetjes die ze aan de brug ophangen! Een uitzicht wat nooit gaat vervelen.

We maakten nog even wat foto’s en natuurlijk een selfie en daarna wandelden we weer terug naar de camping. Onderweg namen we nog even een koffie- en lunchpauze bij een cafétje bij camping Gasparina (waar ik vorig jaar met mijn ouders was!).

‘s Middags deden we lekker rustig aan, gingen we nog even zwemmen en gewoon lekker sudoku’s maken en kaarten. In de avond reden we naar Bardolino om een hapje te eten. We gingen eten bij het restaurant waar voorheen de wereldkampioen pizzabakken zat (dus voordat hij naar Garda verhuisde). Ik had een pizza met mozzarella en tomaatjes. Nog steeds erg lekker hoor!

De volgende dag konden we weer niet stilzitten. We reden in de ochtend op ons gemakkie naar Borghetto. Hier was ik vorig jaar met mijn ouders voor het eerst geweest en ze noemen het ook wel het meest romantische plaatsje bij het Gardameer. Dit jaar moest ik er dan ook heen met Jorn samen! Vorig jaar waren ze dit balkonnetje nog aan het renoveren en het viel me dus ook meteen op dat dat nu niet meer het geval was. Supermooi!

Borghetto is echt maar een heel klein plaatsje, maar werkelijk elk hoekje is fotogeniek. Ik bleef maar foto’s maken!

We liepen lekker even een rondje en ontdekten een leuke spot om foto’s te maken. Tijdens het poseren merkte ik ineens een kat op. Mijn kattenradar werkte weer erg goed. Na het maken van de foto’s moest ik dan ook even met de kat praten en hem voorzichtig aaien. Hij had er niks van, want hij deed niet eens z’n oogjes open. NOG ZO’N POEPIE.

Voor we weer weggingen, maakten we nog even een foto van een soort brug. Hier kon je echt het plaatsje zelf wat meer zien liggen. Ook een supermooi uitzicht natuurlijk! Het idee was om daarna meteen door te rijden naar Sirmione, maar er was blijkbaar een soort event waardoor ALLE parkeerplaatsen PROPVOL zaten. Zelfs de parkeerplaatsen die nog zeker 5-10 kilometer van het plaatsje lagen waren bezet. Jammer, maar helaas. Volgend jaar weer beter.

Omdat we dus toch al onderweg waren, reden we maar door naar Grandamela om nog even een paar winkels mee te pakken. Ik scoorde daar onder andere nieuwe Birkenstocks! Nu alweer mijn favoriete paar. Je betaalt misschien wat meer, maar ze zitten echt heerlijk en ik kan er altijd jaren mee doen. De rest van mijn gekochte items kun je overigens zien in deze shoplog.

Ook woensdag gingen we niet stilzitten, want het enige wat we nog niet hadden gedaan van mijn bucketlist, was naar Verona. Dus dat werd woensdag onze planning. We gingen op tijd weg, zodat we in de middag nog lekker even aan het water konden gaan zitten. Verona ligt namelijk echt superdicht bij het Gardameer, dus je bent er zo!

Natuurlijk zet ik de Arena di Verona op de foto, ook al heb ik daar waarschijnlijk al superveel foto’s van. We waren even aan het twijfelen of we dit jaar een rondleiding zouden doen, maar er stond zelfs supervroeg al een gigantische rij. Dan maar gewoon lekker de stad in.

Eerst nog even een selfie voor de Arena. We hadden lekker veel tegenlicht en eigenlijk zie je niks van de Arena, maar het gaat om het idee.

Shoppen! We gingen nog een paar winkels in (niet heel veel, want we hadden inmiddels wel genoeg geshopt).

Maar bij Sephora (also known as snoepwinkel voor make-up junkies) moest ik natuurlijk wel even naar binnen en een heleboel geld uitgeven. Ik wilde het liefst nog veel meer, maar ik had met mezelf een maximumbedrag afgesproken. Daar ben ik onder gebleven! Oh en deze foto maakte ik in de Disney store, want ook die slaan we niet over.

We gingen even koffie drinken op het terras (waar het meteen het dubbele kostte vergeleken met bij de camping, maar dat wisten we). Ik maakte even snel deze foto van één van mijn aanwinsten bij Sephora. Ik verklap lekker niet wat het is, want dat kunnen jullie namelijk in mijn shoplog zien – klik!

Oeps foto’s verwisseld. We haalden na onze kop koffie een bak vers fruit op het pleintje waar we zaten en genoten er samen van. Wat was het lekker!

Daarna gingen we door naar het Casa di Guillietta. Het was daar mannendruk (zoals je ook aan alle koppies kunt zien), dus echt lang zijn we er niet geweest, maar het is toch altijd wel grappig om te zien. Bovendien omdat ik gek ben op de film “Letters to Juliet” en ik dus meteen daaraan moest denken, haha. Woensdagavond gingen we weer pizza eten bij de wereldkampioen in Garda met een vriend van mijn ouders en zijn jongste zoon. Zij waren nu ook een weekje aan het Gardameer, dus het leek ons leuk om samen af te spreken!

De volgende dag gingen we met die zoon (of makkelijk gezegd: onze vriend, haha) nog een keer naar Gardaland. Hij wilde niet alleen en zijn vader wilde niet mee. Aangezien wij toch een abonnement hadden, maakte het voor ons niet meer uit. Dus overdag waren we weer te vinden in het park. Deze foto maakte Stijn (zo heet ‘ie) deze foto van mij en Jorn en stiekem vind ik hem best grappig geworden.

Ook gingen we bewust een tweede keer in de boomstammetjes attractie (zo’n waterattractie) zodat we een leuke foto konden maken met z’n drietjes. Dat is gelukkig gelukt, haha! Overigens waren we zeik- en zeiknat, want Jorn en Stijn hielden een spettergevecht en ik was daar de dupe van, haha. Het was gezellig!

Omdat het weer niet heel druk was in het park, waren we weer op tijd terug en konden we ‘s avonds nog een hapje met z’n vieren eten. Helaas was mijn zonneallergie die dag weer erger geworden.. Ik snap het echt niet meer, maar gelukkig is het (nu ik dit typ) weer helemaal weg.

De dagen erna deden we het lekker rustig aan. Het einde van de vakantie zat eraan te komen en dat betekende ook dat we voortent langzaam gingen opruimen. Maar we hadden ook zelfgemaakte ijsjes tussendoor. We hadden wat van onze favoriete ice tea erin gedaan en ingevroren. Helaas was vrijwel alleen de eerste hap lekker en daarna smaakte het alleen naar water. Jammer, het was te proberen.

Vrijdagavond zou er een bloedmaan komen en we waren het eigenlijk alweer een beetje vergeten. Totdat we ineens allemaal mensen zagen kijken en foto’s zagen maken. Toen hebben we ook maar even gekeken. Hebben we dat ook ooit eens gezien!

En toen was het zaterdag. Onze laatste dag. Die dag stond vooral in het teken van heel veel opruimen. De voortent opruimen. De voortent afbreken. Alle losse spullen opruimen. Onze tassen weer inpakken. Maar tussendoor hebben we ook nog even koffie gedronken, een klein rondje over de markt gedaan en gezwommen. Vlak voor het eten was alles zo’n beetje opgeruimd en gingen we nog genieten van onze laatste avond. Zondagochtend rond 03:00 uur zaten we alweer in de auto op weg naar huis. Het was weer een heerlijke vakantie en van mij had hij nog wel wat langer mogen duren! Op naar volgend jaar…

Ben jij weleens in Italië geweest?