Hiii. Volgende week is het weer zo ver: Jorn en ik gaan vijf dagen naar Londen! We zijn er al twee keer eerder samen geweest (en Jorn zelfs al vaker), maar we hebben er weer onwijs veel zin in. Londen is echt tot nu toe wel onze favoriete stad. Wat we deze keer allemaal willen gaan doen, dat vertel ik vandaag! Lees je gezellig mee?

Alle toeristische trekpleisters bekijken

We hebben deze natuurlijk allang gezien, maar ik vind het toch weer heel erg leuk om alle toeristische trekpleisters van de stad te bekijken: de Tower Bridge en Tower of London, London Eye, Big Ben (ook al staat hij in de steigers vanwege onderhoud), Buckingham Palace, Piccadilly Circus… Noem maar op! Ook lijkt het me dit jaar leuk om het Shakespeare Theatre (Globe Theatre) te bezoeken, want die hebben we alleen nog vanuit een rondvaartboot gezien.

Een hop-on-hop-off tour doen

Dit hebben Jorn en ik dus nog nooit (samen) gedaan en stiekem lijkt dat me best wel leuk om een keer te doen. Zo zie je de stad toch weer op een andere manier dan wanneer je overal met de metro naartoe gaat. Ook dat is leuk, want het OV in Londen is echt top, maar met een bus zie je veel meer. Zo’n tour lijkt me dan ook wel een keer leuk.

De wisseling van de wacht bij Buckingham Palace

Dit hebben Jorn en ik dus ook nog nooit gezien. Elke keer zeg ik: ‘dat wil ik zien’, maar dan komt het er niet van. Deze keer heb ik het uitgezocht: op vrijdag of zondag kunnen we om 11:00u de complete ceremonie van 45 minuten zien. Ben wel benieuwd hoe zoiets nou in zijn werking gaat!

Naar musical The Lion King

Oké, dit is niet iets wat ik per se alleen wil doen; dit gaan we doen! We hebben tickets geboekt dus op zaterdagavond zijn we te vinden in het theater voor deze supermooie musical. Ik heb hem hier in Nederland al gezien en toen vond ik hem al geweldig. Ik ben dus benieuwd hoe hij in de Engelse variant gaat zijn. En vooral ook naar wat Jorn ervan gaat vinden! Ik heb er superveel zin in!

Naar het Chelsea stadion en een wedstrijd kijken in een pub

Dit is vooral iets wat Jorn leuk vindt om te doen. Hij is groot fan van Chelsea, dus een bezoekje aan het stadion kan niet ontbreken. Dat weekend spelen ze tegen Manchester United (we hebben nog geprobeerd tickets te krijgen, maar het werd heel duur, vanwege de grootte van beide clubs), dus Jorn wil de wedstrijd graag in een sportpub gaan kijken. Ik ben vooral benieuwd wat ik daarvan ga vinden, haha.

Shoppen op Oxford en Regent Street en in Covent Garden

Shoppen kan natuurlijk niet ontbreken in zo’n grote stad en daarom wil ik ook zeker naar Oxford Street en het aansluitende Regent Street. Ik ben vooral benieuwd naar de Lush, wil naar de Pandora voor een nieuwe reischarm, moet natuurlijk even naar de enorme Victoria Secret en spieken bij Selfridges. Maar we zullen vast nog veel meer winkels gaan bezoeken! Ook Covent Garden is altijd wel leuk om doorheen te wandelen en wat winkeltjes te bekijken.

Verder wil ik nog….

Rondlopen in Notting Hill en vooral op Portobello Road | Heel veel foto’s maken | Londen vlogs maken | Een drankje doen met uitzicht over de stad | Heel veel Pumpkin Spice Lattes drinken | Mijn favoriete concealer inslaan | Lekker ronddwalen en nieuwe dingen ontdekken | Mijn ogen uitkijken in Harrods | Voor het eerst een bezoekje brengen aan Liberty London | Een foto maken bij Platform 9 3/4 | Eekhoorntjes kijken in Hyde Park | Naar Baker Street en de straat waar het huisje van Sherlock Holmes écht officieel stond | Alles lekker op me af laten komen en wel zien wat we wel en niet doen… Ik heb er onwijs veel zin in!

Ben jij weleens in Londen geweest?