Hii. Zo boek je een reisje naar Parijs en kijk je daar maanden naar uit en zo is het alweer ruim anderhalve week geleden dat je er was. Vrijdag 9 november reisden Brittany, Daphne en ik af naar Frankrijk voor een weekendje met z’n drietjes in Parijs. Dit werd ons eerste tripje met z’n drietjes in het buitenland en we hadden er onwijs veel zin in. Vandaag is het tijd voor een UITGEBREID fotoverslag! Kijk je mee?

Vrijdag 9 november

Na een kort nachtje stond ik in alle vroegte al op Schiphol te wachten op Brittany. Om half 8 zouden we namelijk in de Thalys stappen samen. Daphne zou in Rotterdam ook erbij komen. Ik nam alleen een handtas en dit kleine koffertje mee en ik had gewoon ruimte over. Ik vind het nog steeds een wonder.

Na een reis van zo’n 3 uurtjes stonden we in hartje Parijs. We kochten een weekendkaart voor de metro en gingen naar ons hotel. We konden helaas de kamer nog niet op, maar het was geen probleem om onze spullen achter te laten. Er was voor het hele weekend regen voorspeld, behalve op de vrijdag. Daarom moesten we zoveel mogelijk doen die dag. We begonnen de dag dan ook bij Rue Crémieux: een straatje met allerlei gekleurde huisjes. Fun fact is dat dit echt heel erg fotogeniek is, maar er zitten dus superveel huisjes tussen waar je geen foto van mag maken en je moet ook zachtjes doen in dit straatje. Er was zelfs een ouder dametje dat echt zat te wachten tot mensen de ‘regels’ zouden overtreden en ze riep dan ook boos uit haar raampje toen er drie meiden voor haar huis gingen staan voor een foto (wij waren het niet, haha!).

Om gedoe te voorkomen, koos ik maar gewoon een huisje waar we wél foto’s mochten maken. Ik houd altijd wel van een roze tintje op mijn Instagram feed, dus dit huisje zag er meteen perfect uit. Wat het nóg beter maakte, was dat de luikjes exact dezelfde kleur waren als mijn regenjas. Win-win!

Ook deden we een poging om foto’s te maken met meerdere huisjes op de achtergrond. Lekker symmetrisch. Maar wat was dat een gedoe zeg. Het was namelijk ook een straatje waar gewoon veel mensen doorheen liepen om van A naar B te komen. Er liepen dus continu mensen door de foto. Ook nog op deze als je goed kijkt, haha.

We hebben best wat tijd besteed voor het maken van foto’s, dus inmiddels was het wel lunchtijd geworden. We kregen alledrie ontzettend veel trek en hebben heel lang gezocht naar iets waar je soort van betaalbaar kunt eten (wat haast onmogelijk is in Parijs). Uiteindelijk gingen we maar gewoon bij Royal Opera (volgens mij heette het zo) naar binnen. Britt en Dap namen de club sandwich en ik een omelet. Dat ging er wel goed in hoor!

We zaten inmiddels in de buurt van Palais Royal en het Louvre, dus moesten we ook wel naar deze leuke zwart-witte pilaartjes. Twee jaar terug hebben Jorn en ik hier nog naar gezocht en we hebben gewoon totaal verkeerd gekeken. Ook hier hadden we behoorlijk de tijd genomen om foto’s te maken, mede doordat een grote groep kinderen de foto’s telkens verpestten. Maar goed, uiteindelijk zitten er toch best leuke foto’s tussen. Zie hier een behind the scenes.

Ook probeerden we heel wat poses uit met z’n drietjes terwijl Britt haar telefoon op een stapel jassen had neergezet en de timer had aangezet. Uiteindelijk vond ik deze (en nog een andere) het allerleukst, omdat deze heel spontaan is geworden. Zo gezellig!

Toen onze fotoshoots voorbij waren, wandelden we door naar het Louvre. Vanuit deze doorgang konden we hem al zien en wonder boven wonder konden we zowaar foto’s maken zonder mensen. Hoe vaak komt dat nou voor in zo’n drukke, toeristische stad? We grepen dan ook snel onze kans!

Ik ben nog nooit in het Louvre geweest en ook deze keer hebben we dat niet gedaan, maar ik vind die piramide wel altijd heel bijzonder om te zien. En het is altijd wel even grappig om via de kleinere eromheen naar binnen te gluren.

Daarna wandelden we door Jardin des Tuleries en maakte ik nog wat herfstige foto’s. Ik vind deze foto’s zo ontzettend mooi geworden met die herfstkleuren en de achtergrond!

Vanuit daar konden we meteen even door naar de Champs Élysées, want ik wilde graag even naar de Disney store en de enorme Sephora.

Wat was het druk en heet in die Sephora zeg. Brittany en ik waren allebei op zoek naar een specifieke adventkalender met Sephora’s Favorites. Helaas konden we die exacte nergens vinden en ook niet online (terwijl ik vlak voor onze trip nog had gekeken op de Franse site, maar helaas). We zagen wel deze met allemaal producten van Sephora’s eigen merk. Voor slechts 30 euro. Die moesten we even onthouden voor een andere winkel, want het was ons hier te druk en te heet.

Omdat we toch al onderweg waren, wilde ik nog even snel door naar Arc de Thriomphe. Daar waren ze druk bezig met de opbouw voor de herdenking die zondags zou zijn en waarvoor hoog bezoek zou komen. Even snel een fotootje en daarna pakten we de metro naar het hotel. Het was inmiddels toch al donker aan het worden en we wilden onze voetjes wel even rust geven.

Tegen onze verwachtingen in, hadden we een ontzettend ruime kamer. Er stonden drie losse bedden, waarvan er twee aan elkaar waren geschoven en we hadden gewoon nog superveel loopruimte. Heerlijk! We verbleven in Hôtel du Plat d’Etain in de buurt van metrostations Strasbourg-Saint Denis en Republique. Het was een prima hotel, maar je moet wel weten welke kant je op wandelt, anders kom je in een halve (of zelfs hele) ghetto uit. Maar de metrokant is gelukkig de goede kant, haha! Op de foto zie je het bed wat ik geclaimd had.

Daphne en Britt namen het ‘tweepersoonsbed’ saampjes. Die hadden tenslotte al eerder naast elkaar geslapen in Parijs, toen Daphne bij Brittany langsging toen Britt in Parijs woonde.

We gingen heerlijk bijkomen en zelfs zo lang, dat we op een gegeven moment besloten om maar gewoon pizza om de hoek te halen en deze vanuit bed in onze pyjama’s op te eten. Uit eten konden we de dagen erna toch nog doen! Ik denk dat we die avond serieus rond half 11 al in slaap vielen. Voor zo ver een wilde eerste avond in Parijs, haha.

Zaterdag 10 november

Het was niet zo erg dat we vroeg in slaap vielen, want de volgende ochtend waren we door onze werkritmes ook weer vroeg wakker. We namen alle tijd om ons te douchen, aan te kleden en op te maken en wandelden daarna (door de regen, helaas) naar Republique of Coffee; een superleuke hotspot om te ontbijten.

De inrichting was echt Instaproof, maar het was er ook ontzettend druk. Goede foto’s maken was dan ook best lastig.

Ik bestelde lekker een cappuccino en hij smaakte ook heel erg goed! Natuurlijk moest ik ook even een Instagram-waardige foto maken met mijn koffie. Ik zou Joyce niet zijn als ik die zou vergeten.

Ik had als ontbijt pancakes and eggs besteld. Een erg bijzondere combinatie (zou ik zelf nooit maken), maar het was eigenlijk best lekker! En het ontbijtje ging er sowieso wel goed in. We moesten toch onze buikjes goed vullen, zodat we er weer tegenaan konden.

Daarna pakten we de metro naar Montmartre om onder andere de Basilique du Sacré-Cœur te bekijken. Maar ook om foto’s te maken bij een specifiek huisje aan het eind van dit schattige straatje.

La Maison Rose natuurlijk! Ik denk dat jullie deze inmiddels wel bij superveel mensen voorbij hebben zien komen. Stiekem valt de kleur van dit huisje best tegen in het echt, maar schattig is hij zeker.

We hielden weer hele fotoshoots voor zover het kon, want er waren meer mensen die graag op de foto wilden, er reden continu auto’s voorbij (zonder richting aan te geven, dus het was gevaar voor eigen leven) en er stond een hele tijd een vervelende dude in een deuropening. Daardoor stond hij op heel veel foto’s. Net alsof hij het express deed. Maar gelukkig zijn er ook foto’s gelukt! Hier loop ik heel casual en totaal niet geposeerd naar beneden, kuch.

Ook nog even a pose striken voor het huisje. Links kunnen jullie de arm van die vervelende dude ook zien. Elke keer weer.

Daarna wandelden we door naar Basilique du Sacré-Cœur. Het was winderig, koud en nat dus we hebben even snel gekeken en snel wat foto’s gemaakt, maar geen fotoshoots gehouden. Het ligt tenslotte op een heuvel en op een open stuk. Het was er bovendien ook echt gigantisch druk, dus we zijn er ook niet naar binnen geweest.

Daarna pakten we de metro weer om naar de wijk Le Marais te gaan en hier rond te struinen en foto’s te maken. Dat foto’s maken ging alleen wat minder, want het was echt zeikweer geworden. Maar we spotten wel een Hema en dat vond ik echt heel grappig. Ik wist wel dat ze ook in Frankrijk zaten, maar dit pand heeft ook echt die Parijse sfeer aan de buitenkant. Superleuk.

In Le Marais zitten ook superleuke conceptstores en ook wel wat grotere namen, zoals & Other Stories. Daar liepen we even naar binnen om vervolgens alles te duur te vinden en de winkel weer met lege handen te verlaten. Maar wel met een spiegelselfie, haha!

In Le Marais zit ook Daphne haar favoriete hotspot: La Favorite (toepasselijke naam ook wel), dus we wilden daar graag gaan lunchen. Het was druk, dus we moesten wel even wachten, maar daarna konden we plaatsnemen. Het is overigens geen goedkope plek om te eten, want mijn carpaccio was iets van 16 euro en ook de salade van Daphne en Brittany. Maar het eten was lekker en ik vond de uitstraling en aankleding (ondanks de drukte en dus het gehaast van het personeel) heel erg leuk.

Daarna was het tijd om te gaan winkelen. Dat deden we op Rue de Rivoli. We bezochten onder andere de Sephora (en slaagden alledrie supergoed) en Oysho. Daar paste ik deze superleuke fluffy trui, maar ik twijfelde vanwege de prijs. Ik liet hem dus nog even liggen. Maar het is wel echt een trui voor mij, haha!

Daarna wisten we niet zo goed wat we wilden gaan doen, behalve dat we wel graag de kerstboom in Galeries Lafayette wilden zien. We bekeken even de openingstijden en ontdekten dat het warenhuis langer open was en pakten dus de metro die kant op. En wauw, wat was de versiering prachtig! We liepen ook nog even een klein rondje, maar kwamen eigenlijk tot de conclusie dat we moe waren en naar het hotel wilden.

We maakten nog wel even snel foto’s van de buitenkant met het metrobordje erbij, want dat zag er supermooi uit ook! Daarna pakten we toch echt de metro naar het hotel om even uit te rusten.

We bekeken even de schade van de dag bij Sephora en legden alles leuk bij elkaar voor een foto. Dit is wat we alledrie hadden gekocht. Ik vertel nog niet wat van mij is, want ik ga snel een kleine shoplog apart plaatsen! We kochten wel alledrie een maskertje, zodat we na het avondeten lekker een meidenavondje konden houden op de hotelkamer.

We hadden al een beetje gekeken wat we wilden doen met het avondeten en Brittany en Daphne hadden hele goede ervaringen met PNY (Paris-New York). Dus dat is wat we gingen doen! Ook hier was het weer lekker druk, maar we hoefden gelukkig niet lang te wachten. Als burger nam ik de tribute to the Big Mac. Een superlekkere burger en ook de frietjes ernaast waren lekker. Het was gewoon een goede maaltijd zo aan het einde van de dag! En ook gewoon goedkoper dan onze lunch.

Zondag 11 november

Ook zondag was het weer slecht weer en dat betekent dat er in Parijs niet zo heel veel te doen is. Maar wat we nog niet gedaan hadden, was naar de Eiffeltoren gaan. Dus dat stond zondag op de planning. Superjammer van de regen, maar hij blijft bijzonder om te zien.

En ook waagde ik het (met paraplu’s van Daphne of Brittany) om foto’s te maken zonder jas. Anders had ik echt op al mijn foto’s mijn regenjas aan (dat was wel een goede keuze geweest). Overigens hebben jullie veel foto’s al op mijn Instagram kunnen zien en de komende tijd zullen er nog een aantal foto’s verschijnen. Ik heb nu een heuse Parijs-feed. Oh en via mijn hoogtepunt kun je het weekend ook nog terugzien.

We wandelden richting de Eiffeltoren en ook naar Rue de l’Université (rechterfoto). Natuurlijk moest ik van elke hoek een foto maken, haha.

Rue de l’Université is een bekendere straat als het gaat om foto’s met de Eiffeltoren en Daphne was hier al eens eerder geweest. Op een tour met toeristen en wat geparkeerde auto’s na, hebben we best prima foto’s kunnen maken. Of nou ja, er liepen niet teveel mensen. Het regende op dat moment wel heel hard, dus dat was wel vervelend.

Hier alvast een sneak peek naar één van de foto’s. In de regen. Zonder paraplu. Maar je moet er toch wat voor over hebben.

Daarna begon de zoektocht naar een metrostation, zodat we naar Les Halles konden om te winkelen (overdekt winkelcentrum). We liepen daardoor over een brug met dit uitzicht op de Eiffeltoren en ook nog langs de vlam die neergezet is als aandenken aan prinses Diana. De tunnel eronder is waar zij het ongeluk had gehad. Wat ik overigens wel grappig vond, is dat ik dat wist. Daphne en Brittany niet. Ik was hiervoor nog maar één keer in Parijs geweest (nu dus twee keer), maar de vorige keer was ik er toevallig ook langs gelopen met Jorn.

Natuurlijk wilden we ook een foto met z’n drietjes met de Eiffeltoren op de achtergrond. Daarna door naar het overdekte winkelcentrum. Dat vond ik overigens best tegenvallen. Het zat niet logisch in elkaar, er waren alsnog winkels gesloten (ook winkels waar we heen wilden) en ook het aanbod in de winkels vond ik tegenvallen. En het was druk. Dus volgens mij hebben we weer alleen geld uitgegeven bij Sephora. Ja, alweer.

Omdat we dus sneller klaar waren dan verwacht, pakten we de metro naar de Notre Dame de Paris. Daar was ik nog nooit geweest, dus die kan ook weer van mijn bucketlist! Het was overigens alweer aan het regenen en er stond echt een gigantische rij voor de ingang, dus we hielden het alleen bij een paar snelle foto’s.

En toen begon de zoektocht naar een leuk zaakje om op te warmen en wat te drinken. Eerst even opdrogen en opwarmen met een overheerlijke warme chocomel.

We kletsten echt ontzettend veel en bestelden vervolgens ook een wijntje (foto gemaakt door Daphne). Of eigenlijk: ik rosé, Brittany en Daphne witte wijn. De (kleine) glazen werden goed gevuld, maar het smaakte zeker goed. We hebben er nog best een tijdje gezeten voordat we weer naar het hotel terug gingen. We gingen deze keer met de bus, omdat die aansluiting beter was. En we konden ons kaartje daar ook voor gebruiken. Handig!

We bleven iets te lang zitten in het hotel, dus het werd een beetje ‘haasten’ voor onze avondplannen. We hadden namelijk bedacht om de lichtjesshow van de Eiffeltoren te gaan kijken! Het was al na 20:00u toen we vertrokken uit het hotel en toen moesten we ook nog eten. Dus dan maar in de buurt van de Eiffeltoren en we wilden het liefst iets waar ze pasta hadden. We vonden een restaurant en ik bestelde lekker simpel een spagetti bolognese. En hij was lekker (en voor de locatie ook goed te betalen!).

Daarna waren we echt PRECIES op tijd voor de lichtjesshow. Ook die had ik nog nooit gezien, maar wauw. Dat is mooi zeg! Ik maakte snel wat foto’s en een boomerang/video, maar daarna heb ik alleen nog maar staan genieten. Daarna gingen we weer terug naar het hotel met de metro, kletsten we nog lekker op bed, pakten we onze koffers deels in en werkten we aan onze Instafeeds.

Maandag 12 november

En toen was het alweer maandag. Onze laatste dag. Of eigenlijk: onze laatste ochtend, want rond half 12 was het alweer tijd om naar Gare du Nord te gaan. We stonden daarom vroeg op, zodat we nog wel iets konden doen. Dat werd het uitzicht over de stad bekijken op het dak van Galeries Lafayette. Het viel alleen letterlijk in het water, want het regende echt keihard toen we boven stonden. Het was daardoor wel lekker rustig, maar het uitzicht was hierdoor heel grauw.

Dit is dan ook wel een beetje een samenvatting van hoe ik er het weekend bij liep: jas zo ver mogelijk dicht, sjaal om en capuchon op.

Ook wilden we nog graag macarons halen voor thuis en we besloten dat bij Laduree te doen. Die moesten we overigens even goed zoeken, want die zou in dezelfde straat zitten als Lafayette en we konden hem al niet vinden. Bleek hij dus in Printemps te zitten, een ander warenhuis. Maar goed: het was nog steeds Laduree. Er was echt zoveel keuze! Deze foto maakte Daphne overigens ook. Ik moet echt een telefoon met portretmodus, haha.

We kochten alledrie een doosje met acht macarons en vroegen om het doosje met het kerstprintje, want leuk. Daarna haalden we onze spullen op in het hotel en was het tijd om de Thalys naar huis weer te nemen. Wat een onwijs gezellig weekend heb ik gehad met deze meiden! <3 Laten we snel weer samen zoiets leuks plannen!

Ben jij weleens in Parijs geweest?