Hiii. Ik vond dat het wel weer eens tijd werd voor een wensenlijstje (wat is dat eigenlijk een lelijk woord, haha). Normaal zou ik er eentje maken voor bijvoorbeeld een feestdag, een seizoen of gewoon zomaar. Vandaag steek ik hem even anders in. Ik deel vandaag namelijk mijn YouTube en blog wishlist. Dus welke dingen voor mijn blog en YouTube-kanaal zou ik graag willen hebben? Dat zie je vandaag!

Het idee komt niet helemaal van mezelf. Ik zag dit idee een tijdje geleden namelijk voorbij komen bij vriendinnetje Irina en ik vond het een onwijs leuk idee. De credits gaan dus naar haar! Heb je haar artikel nog niet gelezen? Dat kan hier! Goed, genoeg gekletst. Tijd om te kijken wat ik voor mijn blog en YouTube zou willen.

Een nieuwe spiegelreflexcamera

Allereerst zou ik graag een nieuwe camera willen. Ik gebruik nu voor mijn blogfoto’s de Nikon D3200 en het is echt nog een prima camera. Toch zou ik het soms wel handig vinden om het schermpje uit te kunnen klappen. Bijvoorbeeld als ik foto’s van mezelf maak voor een review of als ik met een statief foto’s van mijn outfit wil maken. Dan is een schermpje echt ideaal. Ook voor het filmen zou het top zijn. Ik weet nog niet welke camera ik graag zou willen. Ik heb weleens zitten kijken naar de Nikon D5600, want daar kunnen ook mijn huidige lenzen op. Dan hoeven die niet opnieuw gekocht. Maar een spiegelreflexcamera met automatisch scherpstellen is ook wel handig. Zodra ik deze stap echt ga zetten, dan ga ik eens even goed rondkijken naar wat er mogelijk is.

Een externe microfoon

Het geluid van mijn video’s is op dit moment gewoon prima. Maar ik moet er wel rekening mee houden dat er niet teveel ruis op de achtergrond is en dat ik wat harder praat. Anders versta je me niet. Dat is op zich helemaal geen probleem, maar een externe microfoon zou wel echt ideaal zijn. Ik ben overigens wel benieuwd hoeveel verschil het gaat maken en hoe het precies werkt, dus als iemand van jullie toevallig in de buurt van Hoofddorp woont én een externe microfoon heeft, kom ik graag even testen. In de winkels kan ik ze namelijk vaak niet vinden (tenzij ik naar een veel te dure fotografiewinkel ga). Of als jullie überhaupt aanraders hebben, let me know!

Een ringlight

De naam zegt het al: een lamp in een ronde vorm. Momenteel heb ik drie softboxen, waarvan ik er twee gebruik. Ik kreeg ze twee jaar terug voor mijn verjaardag en ze komen van VidaXL. Ik gebruik ze vaak voor video’s en ook voor fotografie. Toch ben ik nog steeds heel benieuwd naar een ringlight. Veel YouTubers die ik volg gebruiken dat namelijk ook, dus ik zou het graag uitproberen. Dan kan ik echt mijn slaapkamer gaan omtoveren tot een studio, haha.

Een nieuwe smartphone

De foto’s voor de A Week With Joyce artikelen maak ik eigenlijk bijna altijd met mijn telefoon, net als mijn Instagramfoto’s. Momenteel gebruik ik daar de iPhone 7 voor en deze heeft een goede kwaliteit camera. Toch zou ik heel graag een iPhone met de welbekende portretfunctie willen. Nu leen ik vaak Jorn zijn telefoon of die van vriendinnen, maar mijn eigen telefoon zou helemaal ideaal zijn. Dan kan ik ook gewoon gave productfoto’s voor in de weekartikelen hiermee maken. Ik mag gelukkig volgende maand mijn abonnement verlengen, dus ik zit al een beetje rond te kijken naar welke telefoon ik wil. Ik neig momenteel het meest naar de iPhone Xs, één van de nieuwe modellen. Waarom? Portretfunctie, ongeveer hetzelfde formaat als mijn iPhone 7 en ik ben ook gewoon iemand die graag het nieuwste van het nieuwste heeft, haha.

Een nieuw logo en blogdesign

Dit is niet direct een product wat ik kan vasthouden, maar vind ik wel heel belangrijk in deze lijst. Ik wil graag een ander logo. Ik heb deze ooit zelf eens gemaakt en ik vind hem niet lelijk, maar het past gewoon niet bij me. Ik weet nog niet wat ik wel wil en of ik het zelf ga maken, maar er komt dit jaar sowieso verandering in. Ook zit ik een beetje met de naam, omdat ik mijn blog wellicht als portfolio voor freelance-werk wil gaan gebruiken. Dan past het naar mijn idee niet helemaal, dus misschien dat die ook nog wel wijzigt. Daarnaast kan ik met mijn huidige thema veel meer dan ik nu laat zien. Ik zou me daarom graag verdiepen in dit thema en kijken waar ik mijn blog een nog frissere en moderne look mee kan geven!

Een eigen blogkamer/kantoor

Als laatste zou ik een blogkamer of kantoortje heel tof vinden. Nu doe ik vrijwel alles gewoon op mijn kamer of aan de eettafel en dat gaat gewoon goed. Toch zou ik het stiekem wel tof vinden om een kamer te hebben waar een soort film-set-up klaarstaat met een leuke achtergrond, een bureautje waar ik aan kan werken en kastjes met make-up en andere items voor mijn blog. Nu is er hier in huis geen kamer meer vrij, dus dit is een beetje lastig, maar dromen mag altijd. Toch?

Heb jij een blog? En wat staat er op jouw wishlist?